ceasarsallad dukas upp i matrummet

TKH-7-1-matrum

Foto: Anna-Malin

Vacker dukning i matrummet innan dagens lunch serveras hemma hos Tine.
På bordet svarta tabletter i bast, mattallrik och skål från den nya ljuvliga “deli-kolektionen”, dricksglas och servetter.
I stolarna de fina kuddarna Pure Print.

Flera av er har frågat om Tines matbord och var det kommer ifrån. Bordet är antikt och Tine har inget svar på var ni skulle kunna hitta ett likadant.

Foto: Anna-Malin

I ett hörn i matrummet står en marknadskorg, i storleken STOR.
Korgen rymmer plädar och kuddar för terassen.
Den här säsongen har Tine mycket vitt, blått och kit på terassen.
Randiga blå vita kudden, blåa kudden med fransar och “blomkudden” hittar du hos Blackballoon.

Foto: Anna-Malin

Miljöbild över matrummet som tar andan ifrån en.
Det är inte svårt att förstå att detta är Tines favoritrum!!!
I taket hänger två stora (XL) vackra lampor i vitt med svarta ränder.
På bordet ser ni återigen vackra glasvaser i olika storlekar tillsammans med den vackra dukningen.
I fönster skymtar den här godingen som är en riktigt Tine K klassiker.

Foto: Anna-Malin

Till lunch bjöds vi på den godaste ceasarsallad jag någonsin ätit tillagad av Tine.
Under hela förmiddagen spreds sig en ljuvlig doft i hemmet medan vi sprang omkring och fotade.
Ett riktigt mästerverk som tillagades från grunden av en stor färsk kyckling.
Stora bitar pancetta och ciabatta som rostades krispiga toppades med egengjord ceasardressing.

Recept Ceasarsallad
4-6 pers 200 grader

Ingredienser:
2 vitlöksklyftor
havssalt och nymalen svartpeppar
några kvistar färsk rosmarin
extra virgin olivolja
1 st frigående kyckling (ca 1,4 kg)
1 stor ciabatta (limpa) delas i 2 cm stora kuber
3 stora skivor pancetta
2 filéer ansjovis i olja;
1 citron (skal och saft)
en stor näve riven parmesan (ungefär 50 g)
4 msk crème fraiche
140 g blandade salladsblad (ruccola, mangold)

Pressa en vitlöksklyfta och rosmarin tillsammans med en nypa salt i en mortel.
Tillsätt svartpeppar och olivolja tills det blir som en pasta.
Gnid pastan över hela kycklingen som placerats på en långpanna.
Rosta kycklingen i 20 minuter.

Tillsätt kuberna av ciabattan efter 20 minuter tillsammans med strimlorna av pancetta ovanpå kycklingen.
Fortsätt att rosta i ytterligare ca 1 timme tills ciabattan och pancettan är krispig och kycklingen är genomstekt.
Rotera kycklingen under tillagningen så att den rostas jämnt och täck med folie om det börjar bli för brun.

Dressing
Tryck/pressa ansjovisen i en mortel tillsammans med den återstående vitlöksklyftan och rivet citronskal.
Tillsätt parmesan och crème fraiche och krydda med peppar.
Tillsätt olivolja och lite pressad citronsaft tills du får en krämig konsistens.

Låt kycklingen vila i 15 minuter innan du delar den.
Finfördela därefter kyckling och blanda med rostade ciabatta, krispig pancetta, blandad sallad och krämig dressing.
Njut!

Den fina cesarsalladen måste vi fira med fint erbjudande!
Under tre dagar (18-20 juni) har du möjlighet att köpa den underbara keramiken “DELI” hos Blackballoon med 20% rabatt!!!
Du anger rabattkoden: DELI är du kommer till kassan.
ENJOY SHOPPING!!!

♥ ♥ ♥

This entry was posted in event, recept. Bookmark the permalink.

4 Responses to ceasarsallad dukas upp i matrummet

  1. Oj oj oj vilka bilder, wow säger jag bara – helt underbara:)

    Hopas du mår fint J annars – det var länge sedan:)

    KRAM

    M

  2. Therese - Crapumayneed says:

    Underbart hem hon har. :) Det tog inte många minuter innan jag hade släpat runt våra möbler och fixat lite Tine här hemma. Men det riktigt fantastiska i inlägget är receptet. Redan en storfavorit. Mmm Mmmm Mmmm.

  3. Pingback: Five Favorites For Friday | decordots

  4. Sorry I only speakEnglish and hope you can help with the name of the black chairs in your dining photo? I love them and want to research them more (cost & if I can get them in Australia).
    Thank you Danielle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>